Amsterdam Boat Experience

Salonboot huren in Amsterdam

Salonboten zijn geschikt voor ieder feest op het water

Salonboot huren Amsterdam

Salonboten hebben een prachtige klassieke uitstraling, met name door de prachtige houten details die deze boten hebben. En wat past beter in de historische grachten van Amsterdam dan een salonboot? Huur je een salonboot, dan zal je zeker veel bekijks hebben. Salonboten hebben over het algemeen iets minder zitplaatsen dan rondvaartboten, maar door de hoge overkapping heb je genoeg ruimte.

Culturele routes

Als je bij ons een salonboot huurt, kun je helemaal zelf bepalen waar de reis naartoe gaat. Laat je je liever verrassen? Onze ervaren schippers weten alles over Amsterdam. Vaar door de historische Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht en bewonder de prachtige grachtenhuizen, stuk voor stuk uniek. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om over het IJ naar de oude VOC-haven te varen.

Soorten salonboten

Amsterdam Boat Experience verhuurt verschillende soorten salonboten, ieder met een eigen charme. Bij al onze salonboten is een schipper inclusief. Onze salonboten zijn geschikt voor 12 – 66 personen. Hoe groot je groep ook is, er is altijd wel een geschikte salonboot te vinden.

Salonboot Old Queen

Salonboot Old Queen

De Old Queen is geschikt voor maximaal 50 personen. Deze ruime salonboot is 100% elektrisch waardoor hij weinig geluid maakt. Daarnaast beschikt de boot over een 3-delige overkapping, handig op regenachtige dagen.

 • Inclusief schipper
 • Zeer ruime salonboot
 • 100% elektrisch
 • 3-delige overkapping
 • Zeer geschikt voor bedrijfsborrels en personeelsfeesten.

Vanaf € 650,00 voor 2 uur varen

Meer weten
Direct reserveren

Salonboot Roos

De Roos is een ruime salonboot, geschikt voor maximaal 50 personen. Op deze boot is diner mogelijk. Op koude dagen is deze salonboot verwarmd.

  • Inclusief schipper
  • Diner mogelijk
  • Verwarmde salonboot
  • Overkapping mogelijk
  • Heerlijk ruime salonboot. Zeer geschikt voor families

Vanaf € 550,00 voor 2 uur varen

Meer weten
Direct reserveren
Salonboot Britannia

Salonboot Britannia

De Britannia is en boot met een verhaal. Deze salonboot heeft tijdens de evacuatie van Duinkerken in 1940 veel levens gered. Deze klassieke Engelse salonboot vaart nu over de Amsterdamse grachten. De Britannia is geschikt voor maximaal 12 personen, en is daarmee een kleinere en knusse salonboot. Deze salonboot biedt genoeg comfort, er zit namelijk verwarming in. Deze salonboot heeft tijdens de evacuatie van duinkerken in 1940 veel Nederlandse levens gered.

 • Inclusief schipper
 • Intieme boot
 • Engelandvaarder
 • Verwarmde boot

Vanaf € 310,00 voor 2 uur varen

Meer weten
Direct reserveren

Salonboot WM1

De historische WM1 is onze grootste salonboot. De WM1 is geschikt voor groepen tot maximaal 66 personen. Deze boot is van alle gemakken voorzien: je vindt op de boot maar liefst twee bieren op de tap en een espressomachine. Bij mooi weer is open varen mogelijk.

 • Inclusief schipper
 • Bar met 2 bieren op tap
 • Echte espressomachine
 • Onvergetelijke rondvaart
 • Bij mooi weer is open varen op deze salonboot mogelijk

Vanaf € 575,00 voor 2 uur varen

Meer weten
Direct reserveren

Wat zeggen onze gasten?

Benjamin vertelt nonchalant de mooiste verhalen en Mirthe haar warme hostess skills zeer flexibel aanpasbaar naar de verschillende meevarenden,van onze dochters, een spaanse toeriste met amsterdamse lover en de 65+ vriendengroep; voor iedereen een passende approach; heel vriendelijk.
Lot Keizer
Was een gezellige niet te grote boot. Goede en enthousiaste toelichting door de schipper! Was een gezellig en gastvrij team. Onze tienerkinderen vonden het leuk! Gluhwijntje, warme chocolademelk , kerststol. Kussens en dekens om warm te blijven: was heel goed te doen. Paste goed bij het winterse weer.
Mylene Heystek
We hebben een hele gezellige avond gehad , enorme leuke bediening en gezellig binnen komen met een lekker drankje…
Er werd goed over Amsterdam en de kunst verteld…

Helemaal top volgend jaar zeker weer.

Liesbeth de la Bije
ReviewAmsterdam Boat Experiemce krijgt een gemiddelde beoordeling van ★★★★★5.0 uit 10 reviews
51
Lees de reviews op onze website.
Bij TripAdvisor hebben we een beoordeling: 5 uit 130 recensies.

Over Amsterdam Boat Experience

Amsterdam Boat Experience is een rederij met haar thuishaven in Amsterdam. Met onze diverse sloepen, salonboten en rondvaartboten maken wij van iedere verjaardag, vrijgezellenfeest, familiedag of bedrijfsuitje een onvergetelijke dag. Heeft u vragen of speciale wensen? Dan kunt u ons altijd bellen voor advies op maat. Een boot of sloep huren in Amsterdam doe je bij Amsterdam Boat Experience.

CONTACT

Amsterdam Boat Experience B.V.
Nieuwe Spiegelstraat 70-1
1017 DH Amsterdam

+31 (0)20 771 59 30
info@amsterdamboatexperience.com